

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady reklamacji i zwrotu
Cenna dla zdrowia witamina pozyskiwana jest z drogocennego źródła, jakim jest natto. Przefermentowane ziarna soi stanowią bogactwo witaminy K2 w postaci MK-7. Naturalne źródło decyduje o łatwej przyswajalności tej witaminy oraz o jej bezpiecznym wpływie na ludzki organizm. Nie znajdują się w nim również substancje słodzące, cukier, ani żadne środki konserwujące. To witamina w czystej postaci, uzupełniona substancjami wypełniającymi dla zachowania odpowiedniej i łatwej do przyjmowania postaci.
Najbardziej znaną właściwością tej witaminy jest wspieranie transportu wapnia, przez co witamina ma bezpośredni wpływ na gęstość kości. Pochodząca z grupy witamin K, uczestniczy w procesie krzepnięcia krwi i odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia.
Biorąc pod uwagę korzystne oddziaływanie na organizm, witamina K2 stanowi niezbędny składnik codziennej diety – jest ona wytwarzana przez bakterie w fermentowanych produktach, takich jak sery, jogurty i kefiry oraz kiszonki. Powstaje również w ludzkich jelitach, gdzie prawidłowo funkcjonująca flora bakteryjna pozwala na jej naturalne
wytworzenie. Najbogatsza zawartość witaminy K2 znajduje się jednak we wspomnianej japońskiej potrawie natto – stamtąd też pozyskiwana jest witamina do suplementacji.
Nasza Witamina K2 MK-7 jest w formie kapsułek żelatynowych. Kapsułki te są wykonane z żelatyny, która jest pochodzenia zwierzęcego. Żelatynowe kapsułki są łatwe do połknięcia, co ułatwia ich stosowanie w przypadku osób, które mają trudności z połykaniem tabletek czy proszków.
Kapsułki są łatwe do połknięcia, co sprawia, że suplementacja staje się prostsza.
Każde opakowanie zawiera 100 oraz 250 kapsułek, co zapewnia Ci długotrwałe zaopatrzenie i wygodę stosowania.
OPAKOWANIE – praktyczne, lekkie opakowanie DOYPACK – zapewnia doskonałe warunki przechowywania kapsułek.
OSTRZEŻENIE:
Produkt nie powinien być stosowany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warferyna i acenokumarol).