

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady reklamacji i zwrotu
To najczystsza forma astaksantyny, jednego z najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy dostępnych na rynku. To w 100% naturalny organiczny ekstrakt z oleorezyny Haematococcus pluvialis z ekologicznej działalności . Algi są uprawiane w systemie zamkniętym w warunkach laboratoryjnych i nie są modyfikowane genetycznie ani nie zawierają żadnych dodatków .
Astaksantyna Forest Vitamin jest 6000 razy silniejsza niż witamina C, jest 560 razy silniejsza niż katechiny w zielonej herbacie , 800 razy silniejsza niż koenzym Q10, 500 razy silniejsza niż witamina E i 3000 razy silniejsza niż resweratrol.
Alga Haematococcus pluvialis jest najbogatszym naturalnym źródłem astaksantyny i jest podstawowym budulcem wszystkich innych suplementów diety zawierających astaksantynę , czy to w postaci kapsułek, napojów czy rozpuszczalnych mieszanek. Jest najbardziej skoncentrowanym źródłem astaksantyny, a dzięki zastosowaniu najnowocześniejszych technologii w uprawie jest jednym z najlepszych tego typu produktów na świecie . W przeciwieństwie do łososia, homara czy krewetki, algi są również odpowiednim źródłem astaksantyny dla wegan i wegetarian.
Proces uprawy dzieli się na dwie fazy. Pierwsza to tak zwana zielona faza. W tej fazie alga rozmnaża się i rośnie, aż osiągnie wymagane parametry , co trwa 7 miesięcy. Na tym etapie mikroalgi są zielone, stąd trafna nazwa „zielona faza”.
Gdy glony osiągną wymagane parametry, są transportowane na drugie piętro zakładu produkującego, gdzie rozpoczyna się tzw. Faza czerwona. Zmieniając warunki (w tym promieniowanie UV), astaksantyna, czerwony pigment, zaczyna koncentrować się w algach. W ciągu 6 dni, dzięki zawartej w niej astaksantynie, zielone algi zmieniają kolor na ceglasty. Gdy zawartość astaksantyny osiągnie wystraczający %, glony są zbierane.
Zamknięty system uprawy zapewnia absolutnie czysty produkt.
Jakość astaksantyny jest monitorowana 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu
Woda używana do uprawy jest poddawana recyklingowi i ponownie wykorzystywana w procesie uprawy
Algi nie są modyfikowane genetycznie, nie zawierają glutenu ani innych alergenów
Stały monitoring na wszystkich etapach uprawy
Energia elektryczna i ciepło używane do uprawy pochodzą ze źródeł odnawialnych
Proces uprawy spełnia warunki produkcji ekologicznej
Ekstrakcja cieczy w stanie nadkrytycznym dwutlenkiem węgla
Własne źródło podziemne z certyfikowaną jakością wody dla niemowląt